A babzsákfotel a véletlen műve?

Hogy hogyan jött létre az egyik legnépszerűbb ülőalkalmatosság a világon? Az a “bútordarab”, amely ma már lassacskán nélkülözhetetlen minden modern lakásban? Most lehull a lepel erről a rejtélyről!

Ahogyan sok más felfedezést, úgy a babzsák feltalálását is a véletlen szülte. Vagy mégsem?

Az első történet a babzsák születéséről egy érdekes történet, mely szerint keleten élt egy maharadzsa. Ennek az indiai maharadzsának rendszeresen fájt a háta és ez nagyban megkeserítette az életét. A férfin még az orvosok sem tudtak segíteni, fájdalmai állandóvá váltak. A maharadzsa szenvedését az egyik ágyas már nem bírta tovább nézni, ezért törte a fejét valamiféle megoldáson. Egyszer aztán készített egy ülőalkalmatosságot a maharadzsának. Fogott egy nagy zsákot, majd megtöltötte azt cseresznyemagokkal. Az ülőke valóságos gyógyír volt a maharadzsa fájdalmaira, hiszen a hátfájás néhány napon belül teljesen megszűnt.

A másik, jóval valósághűbb történet szerint három bútortervező Piero Gatti, Cesare Paulini és Franco Teodoro, akik egy bizonyos olasz cég, a Zanotta vezetői és alapítói voltak, 1969-ben bukkantak rá egy érdekes jelenségre.

A cég alkalmazottai cigi és kávészünet közben egy furcsa, körteformájú babzsákra ültek, amit hungarocellgolyóval töltöttek meg. Mende-mondák arról is szólnak, hogy korábban már falevelekkel is próbálták megtölteni a zsákokat, ám ez nem bizonyult tartósnak, hiszen összetörtek a levelek és nem nyújtottak tartást a zsáknak. Végül kapóra jött a hungarocell, ami végül is a ma használt polisztirolgolyók “őse”. Ezt a zsákot aztán Sacco néven kezdtek el forgalmazni, 1969-ben. Ám egy másik elmélet szerint a három olasz bútortervező célirányosan kereste a szabad és kényelmes fotel prototípusát és szó sincs véletlenről… Ezt tehát mindenki maga döntheti el, mert nincs egyértelmű válasz a kérdésre: a véletlen műve vagy tudatos kutatás eredménye a babzsákfotel.

A Sacco már majdnem teljesen olyan volt, mint a mai babzsákok.

A Sacco már majdnem teljesen olyan volt, mint a mai babzsákok.

Azóta töretlenül vált egyre népszerűbbé, és az elmúlt 45 évben egyenlővé vált a szabadság, a kényelem és a játékosság megtestesült ülő- és fekvőhelyével. Lehet műbőr, bőr, vászon, nylon, kerek, körteformájú vagy négyzet-alapú, az biztos, hogy tökéletes pihenést nyújt.

Ha szeretnétek egy igen flexibilis modellel találkozni, akkor nézzétek meg a My Time Fashion babzsákfotelünket, amit maximálisan ajánlunk azoknak, akik szeretik nagyon sokféleképpen kihasználni a babzsákok rugalmasságát, alakíthatóságát, hogy a lehető legtöbbféleképpen heveredjenek el benne ;)

Íme az egyik legsokoldalúbb babzsákunk, a minőségi pihenés védjegyévé vált My Time babzsák.

Íme az egyik legsokoldalúbb babzsákunk, a minőségi pihenés védjegyévé vált My Time babzsák.

Ferenczi Fruzsina

odea.hu – Budapest
Cím: Récsei Center 1146 Budapest, Istvánmezei út 6.
Mobil: 06-70/317-9855
E-mail cím: info@odea.hu

odea.hu – Nyíregyháza
Cím: 4400 Nyíregyháza, Korányi u. 44/A
Mobil: 06-30/3367866
E-mail cím: nyiregyhaza@odea.hu

logo