Kedvenc falburkolatunk a tapéta!

Mi is lehetne fontosabb otthonunkban a bútorokon kívül? Hát persze, hogy a falak színe, a falak burkolata, hisz valljuk be, egy jól megválasztott szín meghatározhatja egész közérzetünket. A helyiségek funkciójához illően az egész lakásba, házba tudunk megfelelő tapétát választani, ez ma már nem jelenthet problémát. Figyelembe kell venni, hogy milyenek a természetes fényviszonyok, mekkora a helyiség alapterülete, belmagassága, milyen a szoba formája, milyen sűrű a bútorozása, mire használjuk a szobát stb. Bármelyik helyiségbe tehetünk tapétát, akár csempe helyett a fürdőszobába, vagy a konyhába, kamrába is. Tetszetős lehet, ha bizonyos felületeket, mélyedéseket, sávokat emelünk csak ki egy intenzívebb színű, mintázatú tapétával, persze attól függően, hogy ezzel milyen hatást szeretnénk elérni.

tap1

A tapéta felhasználását elsősorban a mintázata határozza meg. Ha egy markáns mintájú darabot választunk, az a tér meghatározó eleme lesz, érdemes finoman bánni vele és csak egy falon, falszakaszon használni, kombinálni falfestékkel. A nappaliban érdemes egy-egy funkciót kiemelni: a tévéfal, vagy a kanapé mögötti fal tapétázása kijelöli az adott tevékenység helyét. A hálószobában mutatós lehet az ágy fejtámlájánál található fal kiemelése. Gyerekszobában érdemes jól átgondolni a tapéta mintáját és helyét és előre számolni a játszószőnyeg és a sok bekerülő játék színeivel. Bár a játékok színeit előre ugyan nem tudhatjuk, javasolt egy semleges ám mégis kellemes szín használata, ahol gyermekek és szülők is egyaránt jól érzik magukat. Mivel a tapéta stílusa hűen krözi egyéniségünket, érdemes figyelni a bútorokra és egyéb kiegészítőkre.

tap3

Egyszerűen kimondhatjuk, hogy tapétázni jó dolog! Egy alapszabályt azért érdemes betartani: a tapéta minőségén nem szabad spórolni, vagy jót, vagy semmit ne használjunk, rossz választás esetén ugyanis pont a fordított hatást érhetjük el, azaz a legfinomabban berendezett enteriőr is bóvlivá válhat. A tapétázás egy-egy helyiség dekorálásának leglátványosabb és legköltséghatékonyabb módja, hiszen elég egy kevés belőle, hogy meghatározza a szoba hangulatát. Ráadásul az új típusok már egyszerűen, kevés piszokkal lecserélhetőek, ezért választhatunk bátran erős színeket és mintákat, a hatás pedig nem marad el.

tap2

odea.hu – Budapest
Cím: Récsei Center 1146 Budapest, Istvánmezei út 6.
Mobil: 06-70/317-9855
E-mail cím: info@odea.hu

odea.hu – Nyíregyháza
Cím: 4400 Nyíregyháza, Korányi u. 44/A
Mobil: 06-30/3367866
E-mail cím: nyiregyhaza@odea.hu

logo