Készíts egyedi cserép-adventi gyertyát 5 lépésben!

Olyan adventi gyertyákra vágysz, amilyet még sehol máshol nem láttál? Akkor ezt a bejegyzést semmiképp ne hagyd ki!

A régi, kopottas hatású cserepek mostanság nagyon divatosak. Miért is ne hozhatnánk hát össze a hagyományt és a családias hangulatot egy praktikus technika segítségével? Íme, egy egyedi adventi koszorú elkészítésének 5 lépése, gyorsan és egyszerűen, hiszen egy modern nőnek nem igen jut sok ideje a dekorációra, de mégis szeretné azt saját kezűleg elkészíteni!

Hozzávalók:

  • Krylon, fehér festék – vagy más ásványi hatású festék spray
  • Sötétbarna és zöld festék – ez lehet akril, vagy bármilyen dekorációs festék
  • Festék ecset/stencil ecset
  • 4 egyszerű, azonos méretű téglaszínű cserép.
  • 4 IKEÁS gyertya (2,5 cm magas és 2 cm széles szabványméretűek)
  • Moha (különböző lakberendezési üzletekben kapható)
  • Rizs
  • Csomagolópapír/újságpapír

Első lépés: Lágyan vond be a cserepeket a Krylon ásványi hatású, fehér festék spray-jel (választhatsz más típusút is, a lényeg, hogy textúrájában ugyanúgy darabos hatást keltsen). Teljesen vond be a cserepeket a festékkel, majd hagyd megszáradni a festék száradási idejének megfelelően.

odea adventi gyertya

A hozzávalók egy része.

Második lépés: Amikor megszáradt, egy dörzsi papírral kezdd el eltávolítani a festéket, egészen addig, amíg levegősen, csak foltokban látszik a cserepeken. Ettől lesz majd ósdi hatású, ami remekül passzol az ünnepek hangulatához.

adventi gyertya odea

Lépésről lépésre…

Harmadik lépés: Nyomj kicsi mennyiségben zöld és sötétbarna festéket egy palettára. Az ecset végét mártsd bele a két színbe, hasonlóan a stencilezéshez. Majd óvatosan apró kis foltokat fess a cserepek különböző részeire, így olyanok lesznek, mintha moha lenne rajtuk. Ismételd meg a festék felvitelét az ecsettel, ha szükséges.

Negyedik lépés: Amint ez is megszáradt, vidd fel a számokat 1-től 4-ig a négy gyertyára, akár stencil ecsettel, akár saját kézi festéssel. Én a „Bickham Script Pro” betűtípust használtam és a stencilezős módszert választottam a fekete festékkel. Ez egy szabadon letölthető betűtípus, amit könnyedén le lehet tölteni az internetről. Egy kicsi habszivacs segítségével vittem fel a fekete festéket a stencil ecsetre. Várd meg, amíg megszáradnak a számok.

adventi gyertya odea

Ilyen, amikor már a számok is felkerültek.

Ötödik lépés: Utolsó lépésként helyezd el a gyertyákat és a mohát a cserepekben. A gyertyák szabványméretűek, így ugyanolyan mennyiségű mohával tudod díszíteni a cserepeket. A cserepek alján van egy kis lyuk, így azt csomagolópapírral, vagy újságpapírral béleld ki. Önts rizst a cserepekbe addig, amíg szükséges, ahhoz, hogy a gyertyák a cserepek tetején helyezkedjenek el. Ezután tedd bele a gyertyákat a rizsbe, helyezd el őket úgy, hogy stabilan álljanak. Végezetül mohával béleld ki a gyertyák körüli részt.

adventi gyertya odea

Igazán tündéri látvány, ugye?

Figyelem! Mivel friss növény van a gyertyák közelében, ne hagyd figyelmetlenül a gyertyákat, amikor égnek!

Gratulálunk, már el is készültél! Ugye nem volt nehéz?

Most már nincs is más dolgod, mint a négy adventi vasárnapon meggyújtani egyedi készítésű gyertyáidat és átérezni a szeretet ünnepét a meleg, otthonos fényű gyertyák köré gyűlve szeretteiddel.

adventi gyertya odea

Kész is az adventi hangulat!

Forrás

 

Ferenczi Fruzsina

 

odea.hu – Budapest
Cím: Récsei Center 1146 Budapest, Istvánmezei út 6.
Mobil: 06-70/317-9855
E-mail cím: info@odea.hu

odea.hu – Nyíregyháza
Cím: 4400 Nyíregyháza, Korányi u. 44/A
Mobil: 06-30/3367866
E-mail cím: nyiregyhaza@odea.hu

logo